To video στο real estate marketing

Τα video σαν εργαλεία marketing έχουν γίνει πλέον απαραίτητα σε όλα τα είδη των επιχειρήσεων. Παρ' όλα αυτά πολλά μεσιτικά γραφεία, συνεχίζουν να δαπανούν πολλά χρήματα σε μεθόδους προβολής χωρίς να χρησιμοποιούν τα video στο δικό τους marketing. Αυτό σας δίνει μια μεγάλη ευκαιρία να βγείτε μπροστά. Πάρτε την κάμερά σας και διαφοροποιηθείτε. Ας δούμε μαζί μερικές ιδέες για Real Estate video marketing.

Ενημερωτικά βίντεο

Η κύρια ιδέα στο Real Estate marketing είναι η παροχή ποιοτικού περιεχομένου τόσο σε αγοραστές όσο και σε πωλητές ακινήτων. Ένας τρόπος να δώσετε ακόμα περισσότερη αξία και να εντυπωσιάσετε τους πελάτες σας είναι να δημιουργήσετε σύντομα, ενημερωτικά video πάνω σε συνηθισμένα θέματα και απορίες σχετικά με το real estate.

Αυτά τα σύντομα video δίνουν τη δυνατότητα στους θεατές να μάθουν με τον δικό τους ρυθμό και σας φέρνουν σε επαφή με πολύ μεγαλύτερο κοινό μέσα από τα social media.

Με τον καιρό θα μπείτε στη συνείδηση τους σαν ο ειδικός επάνω στο real estate και όλη αυτή η δουλειά θα αποδώσει μελλοντικά στο πολλαπλάσιο.Βίντεο για την τοπική αγορά

Το αναφέραμε και σε προηγούμενο μας άρθρο ότι όταν αγοράζει κάποιος ένα ακίνητο, αγοράζει και τη γειτονιά.

Όσοι ενδιαφέρονται για αγορά κατοικίας, θέλουν να ξέρουν πως είναι η περιοχή και η γειτονιά στην οποία θα εγκατασταθούν. Πόσο μακριά είναι η κεντρική αγορά; Ποια είναι τα καλύτερα μαγαζιά για φαγητό; Τι πολυτέλειες και ανέσεις παρέχει η περιοχή; Δώστε στους πιθανούς αγοραστές μια 'γεύση' από την μελλοντική τους γειτονιά μέσα από μία σειρά σύντομων video με κριτικές (τις θετικές :)) για τα τοπικά καταστήματα και άλλα στοιχεία της ευρύτερης περιοχής.

Ο στόχος εδώ δεν είναι η άμεση προώθηση του γραφείου σας, αλλά η παροχή μιας πολύτιμης υπηρεσίας στους πελάτες σας. Επιπλέον, οι τοπικοί επιχειρηματίες θα χαρούν ιδιαίτερα με την δωρεάν προβολή της επιχείρησής τους.

Live Stream

Μία από τις κυριότερες τάσεις στο video marketing είναι το Live Streaming.

Η ζωντανή αναμετάδοση σας επιτρέπει να επικοινωνείτε μέσω video με αγοραστές και πωλητές σε πραγματικό χρόνο και είναι ο τέλειος τρόπος για να έρθετε σε επαφή με το ευρύ κοινό. Κάντε μια virtual υπόδειξη ενός ακινήτου. Δείξτε στους αγοραστές σας που έρχονται από άλλη πόλη την γειτονιά. Κάντε ένα Q&A για όσους αγοράζουν πρώτη φορά σπίτι. Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες.

Το live streaming δεν είναι μόνο ένα εξαιρετικό εργαλείο για video marketing αλλά είναι και πολύ εύκολο να πραγματοποιηθεί. Δημοφιλείς εφαρμογές όπως το Periscope (διαθέσιμο σε Google Play και App Store) και το Facebook Live, σας δίνουν την δυνατότητα να κάνετε ζωντανά video και να τα ανεβάσετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Βίντεο παρουσίασης ακινήτου

Τα video παρουσίασης ακινήτων είναι το πιο συνηθισμένο θέμα στο real estate video marketing. Η προώθηση των ακινήτων σας με ένα προσεγμένο και ελκυστικό βίντεο είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος να προσελκύσετε υποψήφιους πελάτες.

Όλα όσα χρειάζονται για την δημιουργία του δικού σας βίντεο παρουσίασης, βρίσκονται στα χέρια σας. Τα περισσότερα smartphones μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες και βίντεο σε πολύ υψηλή ανάλυση. Συνδυάστε το αυτό με μερικές δωρεάν εφαρμογές επεξεργασίας βίντεο και έχετε στη διάθεσή σας μια πραγματική μηχανή παραγωγής βίντεο υψηλής ποιότητας.

Όταν φτιάχνετε ένα βίντεο παρουσίασης, έχετε κατά νου τι κάνει το συγκεκριμένο ακίνητο μοναδικό ή ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Μην διστάσετε να συνδυάσετε βίντεο με φωτογραφίες και αφήγηση για να κρατήσετε το ενδιαφέρον των θεατών σας.Agent/Office promo videos

Σκεφθείτε τι είναι αυτό που σας κάνει να ξεχωρίζετε ως μεσίτης. Ως broker, σκεφθείτε τι είναι αυτό που κάνει το γραφείο, τους συνεργάτες και την κουλτούρα σας να ξεχωρίζει. Διευκρινίστε τους τομείς στους οποίους εξειδικεύεστε. Αν έχετε πάρει κάποιο βραβείο/διάκριση, τονίστε το. Αν διαπρέπετε στο να βρίσκετε εκπληκτικές ευκαιρίες για επενδυτές, μιλήστε γι' αυτό. Αν η εταιρία σας έχει κάτι μοναδικό στην κουλτούρα της, μοιραστείτε το. Δεν φτάνει να είστε μόνο καλός επαγγελματίας. Πρέπει και να το επικοινωνήσετε.Δείξτε την ανθρώπινη πλευρά σας

Η ομορφιά του video είναι ότι δίνει την δυνατότητα σε αγοραστές και πωλητές να γνωρίσουν τον άνθρωπο πίσω από το ακίνητο. Οι άνθρωποι θέλουν να δουλεύουν με αληθινούς ανθρώπους. Πείτε τους λοιπόν μερικά πράγματα για εσάς – για την εμπειρία σας πάνω στο real estate, τα χόμπι σας, την οικογένειά σας, την επιτυχία σας, ακόμα και μια αστεία ιστορία.

Οι μελλοντικοί πελάτες σας θα νιώθουν σα να σας ξέρουν ήδη, έχοντας απλά δει τα video σας.

Testimonial videos

Οι χαρούμενοι και ικανοποιημένοι πελάτες είναι οι καλύτεροι διαφημιστές για το γραφείο σας. Τα testimonial video δίνουν την δυνατότητα τους υποψήφιους πελάτες σας, να πάρουν πληροφορίες 'κατευθείαν από την πηγή' όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο δουλεύετε και την ικανότητά σας να κλείνετε τις δουλειές αποτελεσματικά και στην ώρα τους.

Έτσι, αν ο πελάτης σας έμεινε πολύ ικανοποιημένος με το τελικό αποτέλεσμα, ίσως θα μπορούσατε να του το ζητήσετε καθώς ένα σύντομο και αυθεντικό testimonial βίντεο θα σας βοηθήσει πολύ.

How to video

Άλλος ένας τρόπος να μοιραστείτε την τεχνογνωσία σας πάνω στο real estate και να αναδειχθείτε ως ο local expert είναι ένα σύντομο how-to video. Αυτά τα video είναι ο τέλειος τρόπος να δώσετε τις δικές σας τεχνικές και συμβουλές πάνω σε σύνθετα θέματα που αφορούν το real estate (πχ. πως να επιλέξετε τον κατάλληλο μεσίτη ή τι χαρτιά χρειάζονται κατά τη διαδικασία μιας αγοραπωλησίας).

Συμβουλή: Για να βελτιώσετε την θέση σας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, μην παραλείψετε να συμπεριλάβετε την φράση “how-to” στον τίτλο του video σας.

Χιουμοριστικά βίντεο

Έχετε καλή αίσθηση του χιούμορ; Αν ναι, μη φοβάστε να αφήσετε την προσωπικότητά σας να λάμψει μέσα από τα video σας. Φτιαγμένο σωστά, ένα χιουμοριστικό βίντεο μπορεί να σας κάνει να δείχνετε πιο οικείος/-α και -αν γίνει viral να διαφημίσει το γραφείο σας σε ένα πολύ ευρύτερο κοινό.

Σημείωση: Δεν υπάρχουν πολλοί που να χρησιμοποιούν το χιούμορ σαν τακτική marketing στο real estate. Η ευκαιρία σας να ξεχωρίσετε και να κάνετε εντύπωση στην αγορά είναι τεράστια. Σιγουρευτείτε μόνο ότι αυτό ταιριάζει με την προσωπικότητά σας, την κουλτούρα του γραφείου σας και την εταιρική σας ταυτότητα.Instagram και Snapchat video

Ας είμαστε ειλικρινείς, οι Millennials έρχονται και οι μεσίτες που θα συνδεθούν με αυτήν την αναπτυσσόμενη αγορά καλύτερα είναι αυτοί που καταβάλουν προσπάθεια να κατανοήσουν τα social media. Τα Instagram και το Snapchat ανάμεσα σε πολλές άλλες είναι πολύ καλές πλατφόρμες μέσα από τις οποίες μπορείτε να αναδείξετε την προσωπικότητά σας και να διαφοροποιηθείτε.

Να θυμάστε ότι ο σκοπός δεν είναι να χρησιμοποιήσετε κάθε πλατφόρμα που υπάρχει εκεί έξω. Αυτό δεν θα ήταν ούτε πρακτικό, ούτε αποδοτικό, παρά μόνο χάσιμο χρόνου. Το θέμα είναι να αναγνωρίσετε που περνάνε τον χρόνο τους οι πελάτες (ή οι πελάτες που θέλετε) και να τους βρείτε εκεί. Αφιερώστε χρόνο στην εξερεύνηση των διαφόρων αυτών social media και θα έχετε ένα σημαντικό πλεονέκτημα απέναντι σε πολλούς ανταγωνιστές σας που δραστηριοποιούνται στον ίδιο χώρο.

Video ανασκόπησης του έτους που πέρασε

Ένας καλός τρόπος να κλείσει η χρονιά είναι μία ανασκόπηση του έτους που πέρασε για τον μεσίτη ή το γραφείο με ένα video που θα παρουσιάζει τα μεγαλύτερά σας επιτεύγματα μέσα στη χρονιά. Παρουσιάστε ένα slideshow με όλες τις κατοικίες που πουλήσατε, όλους τους ανθρώπους που κάνατε χαρούμενους, τα δρώμενα που χρηματοδοτήσατε. Να είστε δημιουργικοί, να το διασκεδάσετε και αφιερώστε λίγο χρόνο στο να ευχαριστήσετε τους πελάτες που έκαναν την χρονιά σας τόσο επιτυχημένη.

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης video στην αγορά του real estate:

1. Δεν υπάρχουν πολλοί που να το κάνουν καλά. Είναι μία τεράστια ευκαιρία να ξεχωρίσετε.
2. Το video σας επιτρέπει να συνδεθείτε με πελάτες σε πιο προσωπικό επίπεδο.
3. Το video πουλάει σπίτια. Για την ακρίβεια, το 58% των αγοραστών θέλουν και περιμένουν να δουν video από ένα σπίτι που βλέπουν στο διαδίκτυο.

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε το παιχνίδι του real estate video marketing;

Συντάκτης
Ηλίας Χείτας

Ηλίας Χείτας
Ο Ηλίας Χείτας είναι ο ιδρυτής και ο CEO της iarts ΙΚΕ η οποία ιδρύθηκε το 2008 και σήμερα κατέχει ηγετική θέση στον χώρο των Real Estate Software. Είναι πιστοποιημένη με ISO 27001 (Ασφάλεια στη πληροφορία) και ειδικεύεται επάνω στο τομέα της ανάπτυξης web και mobile εφαρμογών. Έχει αναπτύξει το μεσιτικό πρόγραμμα Real Status, το όποιο εμπιστεύονται περισσότερα από 300 γραφεία στην Ελλάδα και στην Κύπρο και είναι επίσημος συνεργάτης του Συλλόγου Μεσιτών Αττικής έχοντας κατασκευάσει το Real Estate Portal e-akinita.gr
TOP